Sabine Hagedoren waarschuwt voor de komende nachten: Dit is er aan de hand

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vannacht krijgen we rustig en droog weer. Nevel en mist kunnen aanvriezen. De temperaturen liggen rond of onder het vriespunt. Sabine Hagedoren waarschuwt dat het opnieuw erg glad kan worden op de wegen.

“Dinsdag start de dag grijs, en het gaat ook bewolkt blijven. Brede opklaringen zijn voor de Ardennen. De temperaturen zijn min of meer hetzelfde als vandaag, met 1 graad voor Hoog-België en 5 graden voor het uiterste westen van het land. De nacht kan opnieuw glad zijn, met temperaturen rond of onder het vriespunt.”

“Woensdag wordt het grijs, met soms een beetje gemiezer. Vooral ’s ochtends kunnen de wegen opnieuw glad zijn, met temperaturen rond of onder het vriespunt. Later gaan we naar 3 tot 8 graden, het wordt dus iets zachter. In het zuiden van land zijn er opnieuw meer opklaringen, elders gaat het overwegend grijs blijven.”

“Ook donderdag wordt het grijs, met na de middag vooral in het oosten opklaringen en in de late namiddag misschien ook in het centrum. Het wordt 3 tot 6 graden.”