Sabine Hagedoren waarschuwt ons allemaal: “Hou dit in de gaten, het kan echt gevaarlijk worden”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT
Vanavond en vannacht blijft het rustig en droog weer, met opnieuw kans op aanvriezende mist. In de kuststreek is nog een 0 graden mogelijk, maar landinwaarts gaat het vriezen van -1 tot -5 graden. Sabine Hagedoren waarschuwt voor gevaarlijke toestanden op de weg.

"Woensdag start de dag alweer grijs. Het is opnieuw opletten voor aanvriezende mist. In het uiterste zuiden van het land wordt het al snel zonnig. Elders blijft het nevelig en bewolkt, en daar komen later op de dag ook wat storingen langs. Dat kan lokaal hooguit een beetje motregen geven. Als dat in de eerste uren van de dag is, kan dit gaan aanvriezen. Hou dit dus in de gaten, het kan tijdelijk echt gevaarlijk glad zijn op de weg. Daarna klimmen de maxima van 2 tot 5 graden. In het uiterste zuiden is een 6 graden mogelijk, en in de kuststreek 7 graden.”

"Donderdag kent alweer een grijze start. Er volgen opnieuw opklaringen voor het zuiden van het land, in de late namiddag ook voor Midden-België. Het blijft droog, en we gaan naar 2 tot 6 graden."

"Ook vrijdag wordt het droog, met kans op aanvriezende mist in het noordoosten. In het zuiden en het centrum van het land zijn er bredere opklaringen. Het wordt 2 tot 8 graden."