Coronavirus zorgt voor verschrikkelijke taferelen in Wuhan: Lege straten, slachtoffers die neervallen, hysterie bij voedselbedeling

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Wuhan, de Chinese stad die in lockdown is gegaan in een poging om het coronavirus in te dijken, spelen zich zorgwekkende taferelen af. Op sociale media duiken steeds meer filmpjes op van de toestand de door het coronavirus getroffen stad.

Stephen McDowell is een journalist in China voor BBC. Hij postte een filmpje waarin hij een beeld geeft van de toestand in Wuhan. "Er is niemand op straat te zien", klinkt het bij de beelden van lege straten. Ordediensten vragen hem te stoppen met filmen wanneer hij een inwoner interviewt.

De Chinese ambassade in Frankrijk deelt een filmpje waarin te zien is dat militairen in de getroffen stad Wuhan zijn gearriveerd om de epidemie te helpen indijken. Het gaat om in totaal 450 militairen.

Er duiken ook beelden op van mensen die zich hysterisch gedragen bij het nemen van voedsel.

Op sociale media circuleert eveneens een compilatievideo waarin te zien is hoe mensen roerloos op de grond liggen of vallen. Het lijken wel taferelen uit een horrorfilm, al is er geen bevestiging dat de beelden uit deze compilate allemaal gefilmd zijn in het getroffen gebied komen.