“Koning Albert wilde niet erkennen dat Delphine zijn dochter was om deze dierbare niet te kwetsen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Delphine Boël is de dochter van koning Albert II. Het nieuws raakte gisteravond bekend.

Het nieuws doet natuurlijk niemand schrikken. “Alle Belgen wisten wel dat Delphine zijn dochter is”, reageert royaltywatcher Filip Feyten bij Radio 1. “Waarom hij zo lang het been stijf heeft gehouden? Ik denk dat vooral koningin Paola het moeilijk had met het buitenechtelijk kind."

"Hij heeft dat gedaan om haar niet verder te kwetsen. Ik denk niet dat Delphine Boël de titel van prinses wil. Ik denk ook niet dat ze met open armen zal ontvangen worden door haar vader. Koning Albert is nochtans lang in haar leven geweest. Ze noemde hem ‘papillon’. Er zijn foto’s waarbij ze samen wandelen.”

"Ik kan wel begrijpen waarom Delphine Boël wil weten waarom koning Albert zoiets zegt"

“Op een bepaald moment is dat gestopt toen journalist Mario Danneels in een boek sprak over een buitenechtelijke dochter. Hij heeft toen Delphine gezegd dat ze zijn dochter niet meer was. Delphine had bij Jacques Boël ook een gezin. Koning Albert wilde dat zo houden.”

“Delphine heeft eigenlijk goede herinneringen aan haar vader. Ze heeft twee kinderen en koning Albert is de grootvader van die kinderen. Ik kan wel begrijpen dat ze dan plots wil weten hoe het komt waarom die man dan zoiets zegt.”