Regering blijft uit, politici weten het ook niet meer: "Patrick Dewael? Conner Rousseau? We moeten álles proberen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Het is sinds gisteren voor iedereen duidelijk dat PS niet met N-VA in zee kan of wil gaan. "Het is onmogelijk", zei Paul Magnette, en die uitspraak zindert na. De vraag is hoe het nu verder moet.

"Ik begrijp de uitspraken van Paul Magnette niet. Dat zijn deuren die gesloten worden, en dat kan gevaarlijk zijn voor de toekomst. Als je tegen de grootste partij van Vlaanderen zegt: 'ik wil met u niet regeren', dat is een slecht teken", zei Jean-Luc Crucke van MR op Radio 1.

Intussen is de informateursopdracht van Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez afgelopen. Zij worden vandaag bij de koning verwacht. "Mijn voorzitter, Georges-Louis, heeft alles gegeven. Misschien kunnen hij en Joachim Coens nog verder doen. Of misschien kan een wijze man als Kamervoorzitter Patrick Dewael in de arena gestuurd worden", aldus Crucke.

Conner Rousseau

Crucke ziet nog een andere mogelijke oplossing. "Misschien moeten we een andere socialist vragen om iets te proberen. Magnette is al aan de beurt geweest, maar Conner Rousseau van Sp.a nog niet."

Nieuwe verkiezingen

"Als we zeggen dat verkiezingen de enige oplossing zijn, is het land kapot. Dan krijgen de populisten nog meer stemmen. De mensen hebben gestemd, dus we moeten het maar proberen", besloot Crucke.