Opgelet! Politie waarschuwt voor nieuwste truc van oplichters om jouw bankrekening te plunderen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn opnieuw oplichters aan het werk die jouw bankrekeningen willen plunderen. Ze gaan daarvoor bijzonder vernuftig tewerk. De politie lanceert een flinke waarschuwing.

De oplichters doen zich voor als Card Stop, de dienst die ervoor zorgt dat jouw bankkaart geblokkeerd wordt als ze verloren is of gestolen werd. Er zijn al heel wat mensen die frauduleuze sms'jes hebben gekregen, zogenaamd van Card Stop.

Nooit bankgegevens doorgeven via mail, sms of sociale media

Daarbij wordt aan mensen gevraagd om op een link te klikken om te voorkomen dat je bankkaart wordt geblokkeerd, maar dat mag je absoluut niet doen. Deze link brengt je immers op een valse website waar slachtoffers hun bankgegevens invullen. Daarna is het een koud kunstje voor de oplichters om je rekening te plunderen.

De politie geeft onderstaande tips mee:

  • Geef nooit, maar dan ook nóóit persoonlijke informatie zoals bankgegevens of -codes door via telefoon, mail, sms of sociale media. Een bank zal dit nooit aan je vragen.
  • Negeer berichten die je via een link naar een (valse) betaalsite of een (nagemaakte) app of site van je bank brengen.
  • Voer alleen overschrijvingen uit in de vertrouwde app van de bank op je smartphone of via de beveiligde website van je bank.
Tags