Kamp Waes te hard? "Google eens een propagandafilmpje van IS en kijk wat daar gebeurt"

door: MRO
Afbeelding bron: YouTube
Kamp Waes is niet voor watjes. De kandidaten worden aan bijzonder zware beproevingen onderworpen, zo zwaar dat kijkers ervan schrikken. De intussen bekende drilinstructeur Fly benadrukt dat de realiteit vele keren erger is dan wat je ziet op een training.

Tijdens de vorige aflevering moesten de kandidaten psychologische terreur doorstaan tijdens een gijzeloefening. Het was bijzonder heftig.

"Wie daar z'n twijfels bij heeft, raad ik aan eens een propagandafilmpje van IS te zoeken op Google en te kijken wat daar gebeurt. De realiteit is duizend keer erger dan wat op een training gebeurt", benadrukt Fly in een uitgebreid interview met de krant Het Laatste Nieuws.

De realiteit is duizend keer erger dan Kamp Waes

"Op dat vlak zijn we een softe maatschappij geworden. Na de eerste aflevering met de fysieke proeven hoorde ik al reacties genre 'Dit is veel te hard' en 'Dit is onmenselijk'."

"Vorige maand zat ik in Afrika en zag ik een 14-jarig meisje misschien wel 20 kilometer stappen met een bussel hout van 30 kilogram op haar hoofd. En dat vinden ze daar normaal", aldus Fly.