WHO trekt aan de alarmbel: twee derde van wereldbevolking in gevaar

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus heeft meer dan duizend dodelijke Chinese slachtoffers gemaakt. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de World Health Organisation, waarschuwt voor een verdere uitbraak.

Aan het begin van een tweedaags congres roept de WHO op om sneller werk te maken van de bestrijding van corona. Ze verwezen onder meer naar een belangrijk Chinees epidemioloog. Als het virus niet wordt tegengehouden, kan het volgens hem twee derde van de wereldbevolking aantasten.

“Met 99% van de gevallen in China blijft dit vooral een noodtoestand voor dat land”, aldus Tedros. “Maar ze houdt wel een zeer ernstige bedreiging voor de rest van de wereld in. Het kan de vonk zijn voor een groter vuur maar voorlopig is het alleen maar een vonk.”

Tedros waarschuwde ook nog voor zogenaamde ‘super-spreaders’. Dat zijn mensen die onbewust het virus hebben doorgegeven aan tientallen of honderden mensen voor ze zelf ziek werden. In België en in enkele buurlanden zijn al personen gediagnosticeerd met corona.