Nederland onder vuur nadat bombrieven ontploffen in bedrijven Amsterdam en Kerkrade: Schokkend, pure terreur"

bron: AD
door: PMN
Nederland is woensdagochtend opgeschrikt door bombrieven. Er zijn explosies gehoord bij een bedrijf in Amsterdam en Kerkrade.

De eerste bombrief ontplofte vanmorgen even voor 8 uur in een postkamer van een bedrijfspand aan het bedrijventerrein Bolstoen in Amsterdam bij ABN Amro. Of er mensen in het pand aanwezig waren toen het explosief afging, kan een politiewoordvoerder niet zeggen. Wel is duidelijk dat er geen gelukkig niemand gewond is.

Nieuwe bombrief
Een half uur later ontplofte er een nieuwe bombrief. Dit keer was dat het geval bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade. De politie ontruimde het bedrijf en doorzoekt het gebouw met honden. Bombrieven zorgen de laatste wel meer voor onrust in Nederland.

Vorige week ook al bombrief
Vorige week vrijdag nog werd er een bombrief gevonden aan de Australiëhavenweg in Amsterdam. De brief bevatte een explosief dat ook voor lichamelijke letsels had kunnen zorgen. Vermoedelijk zijn de bombrieven het werk van dezelfde dader(s).

De brief van vrijdag werd herkend aan dezelfde verdikking die eerdere brieven ook hadden. Een adressticker van het Rotterdamse incassobureau Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender ontbrak, maar heeft er waarschijnlijk wel op gezeten. Opvallend is dat eerdere brieven ook al zo'n stickers hadden.

"Pure terreur"
Nederland reageert geschokt op de feiten. "Dit is gewoon pure terreur en zeer schokkend", is de mening van een Nederlandse politicus.