Onrustwekkend nieuws over coronavirus: overleeft maar liefst 9 dagen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De alarmsignalen omtrent het coronavirus klinken steeds luider. Intussen kreeg het virus de nieuwe naam covid19 en duiken er steeds meer onheilspellende berichten op. Zo zou het virus liefst 9 dagen overleven op oppervlakken die niet gedesinfecteerd worden.

Het coronavirus kan gedurende een periode van 9 dagen overleven op bijvoorbeeld deurknoppen, leuningen in treinen en trams, weet Daily Mail. Dat is maar liefst 4 keer zo lang als het griepvirus.

Onderzoek toont aan dat het virus relatief makkelijk te doden is met alcholol of met bleekmiddel, maar indien dat niet gebeurt kan het dus wel lange tijd leven en besmettelijk blijven.

Politieke, sociale en economische onrust

Eerder waarschuwde de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie ook al voor het gevaar van het coronavirus. Hij noemde het een zeer ernstige bedreiging voor de hele wereld. "Om eerlijk te zijn, een virus is krachtiger in het creëren van politieke, economische en sociale onrust dan welke terroristische aanval dan ook."

Intussen liep het aantal sterfgevallen als gevolg van het covid19 virus al op tot meer dan 1100, slechts 2 daarvan buiten China.