Bart De Wever reageert op Magnette: "Hij wil nieuwe verkiezingen uitlokken om deze reden"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Magnette heeft een bom gelegd onder de zoektocht naar een meerderheid om eindelijk een federale regering te kunnen vormen. Hij wil niet met N-VA regeren.

Bart De Wever heeft de uitspraken ook gelezen. "Ik neem akte van het dictaat van de PS", reageert hij bij Het Laatste Nieuws. “De derde partij van het land meent iedereen de wet te kunnen spellen, en de onderhandelingen in de media te kunnen voeren. In weerwil van de Vlaamse kiezer moet er voor de PS een zo links mogelijke regering komen, zonder meerderheid in Vlaanderen. De PS wil zelfs verkiezingen uitlokken, enkel en alleen in de hoop om de N-VA te verzwakken en zichzelf te versterken."

"N-VA verdedigt een verder zetten van het socio-economisch herstelbeleid dat in Vlaanderen de werkloosheid naar het laagste niveau ooit bracht terwijl de koopkracht werd verhoogd. Met de juiste keuzes om in alle regio’s meer mensen aan het werk te krijgen, is het mogelijk om zowel het budget te saneren alsook de koopkracht verder te verhogen. Zowel voor de lage pensioenen als voor mensen die werken.”

"We willen ook een kordaat veiligheidsbeleid, met de focus op effectieve strafuitvoering door een modernere justitie en een verstrenging van het migratiebeleid, een realistisch energie- en klimaatbeleid, met behoud van de jongste kerncentrales en een duidelijke evolutie naar Vlaamse en Waalse autonomie om een oplossing te geven aan de steeds grotere democratische verschillen tussen de deelstaten.”