Er is belangrijk nieuws voor acht Belgen die in quarantaine verblijven in Neder-over-Heembeek

door: PMN
Afbeelding bron: mil.be
Er is goed nieuws de acht Belgen die in het militair ziekenhuis van Neder-over-Heembeek verbleven. Ze hebben zondag allemaal het ziekenhuis mogen verlaten.

De acht Belgen werden gerepatrieerd waren uit China en sindsdien in quarantaine en sindsdien werden ze in quarantaine gehouden. De Belgen hebben twee weken in quarantaine gezeten.

“We hebben eigenlijk aan die quarantaine een mooie vriendschap overgehouden", zegt Johan Smet aan Het Laatste Nieuws, één van de patiënten die samen met zijn echtgenote in quarantaine verbleef. 

"Twee weken op dezelfde kamer zitten was natuurlijk lang, ook al hadden we de gemeenschappelijke ruimtes. We zijn allemaal blij dat we nu naar huis kunnen en we hopen dat onze twee 'collega's' die achterblijven ook vrij snel mogen vertrekken."

Ook VRT-journaliste Leen Vervaeke werd in quarantaine gehouden. “Dit is niet iets dat je voor je plezier doet”, zegt ze. "Maar we snappen dat er een goede reden voor was. We zijn hier ook ontzettend goed verzorgd, de dokters en verplegers hebben ons de hele tijd goed geïnformeerd en hadden altijd een luisterend oor voor ons. Dat maakte het makkelijker om te snappen wat er gebeurde."