Jan Smit heeft het moeilijk met zijn kinderen en neemt erg drastisch besluit: “Het is hem teveel geworden”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jan Smit herstelt momenteel van een burn-out. Hij werd daarvoor afgelopen najaar behandeld in een Spaanse kliniek. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Half november maakten Jan Smit en zijn management bekend dat de zanger de rest van het jaar niet meer zou optreden. Als reden gaven zij toen keelklachten op. Nu blijkt dat de zanger er ook psychisch doorheen zat. Hij zou in een kliniek in Spanje een maand lang behandeld zijn door een groep Nederlandse psychotherapeuten.

Om verder te herstellen verblijft hij een deel van zijn tijd in een gehuurd appartement buiten Volendam, om even te ontsnappen als de drukte van zijn gezin hem teveel wordt. “ Thuis is het vaak te druk voor hem”, zegt zijn manager Aloys Buys tegen De Telegraaf.

“Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens teveel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil”, legt Buys uit. “Jan heeft daar die plek nu waar hij dag en nacht terecht kan zodra hij daar behoefte aan heeft. Zijn therapeut vond dat de beste oplossing.”

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Tags jan smit