Politiek journalist Ivan De Vadder weet meer: “Deze coalitie gaan Laurelle en Dewael onderzoeken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip stuurde gisteren Sabine Laruelle (MR) en Patrick Dewael (Open VLD) het veld in. Het doet politiek journalist Ivan De Vadder zijn conclusies trekken.

“Het is weer terug naar af”, legt politiek journalist Ivan De Vadder uit bij Radio 1. “Politieke contacten leggen is opnieuw naar de beginfase gaan. Het had bijvoorbeeld een perfecte zet kunnen zijn na de verkiezingen van 26 mei. De twee parlementsvoorzitters die dan naar voren worden geschoven.”

“Het is een soort van afkoelingsperiode want de gemoederen zijn wat overhit geraakt. Er is wel wat kwaad bloed tussen de partijen. Ze willen opnieuw gaan bouwen. Er zijn nog een aantal mogelijkheden, al moet ik er zelf ook om lachen.”

“Het is mooi meegenomen dat Laurelle en Dewael twee liberalen zijn. Je hebt die wel nodig als je een constructie wil vormen, net zoals de PS. Bovendien zeggen een aantal mensen dat Vivaldi (socialisten, groenen en christendemocraten) nog niet voldoende is getest. Het zou wel eens een verkenning kunnen zijn van die mogelijkheid."