Verwaarloosde Maika en Murphy zoeken een nieuw baasje: “Maar er is wel één voorwaarde”

door: PMN
De politie van Vilvoorde vond in januari twee uitgemergelde honden. Ze werden naar het dierenopvangcentrum in Eppegem gebracht.

De twee verwaarloosde honden werden er met de nodige zorgen goed opgevangen. Ze zijn intussen weer flink aangesterkt en klaar voor adoptie. De twee honden kregen alle nodige inentingen en zijn medisch in orde, schrijft Het Nieuwsblad.

De honden zijn door de diereninspectie toegewezen aan het asiel. Zij zoeken nu een geschikt baasje voor de twee honden. “Het spreekt voor zich dat Maika en Murphy samen moeten blijven. Ze moeten dus ook samen worden geadopteerd door een nieuwe eigenaar”, zegt Ferry Heikoop van Dierenopvangcentrum Zemst. 

Strenge selectieprocedure
”We voeren een strenge selectieprocedure. Kennissen van de vorige eigenaar kunnen de honden niet adopteren, om te vermijden dat ze weer bij hun vroegere baasje terecht zouden komen.”

Murphy en Maika zijn twee actieve honden die graag spelen en met hun baasje gaan wandelen. Omdat ze al lang samen zijn wil het dierenasiel hen niet meer scheiden.

Wie de honden wil adopteren, moet daar wel 400 euro (250 +150) voor betalen. “Dat zijn normale tarieven”, zegt Heikoop. “Die worden bepaald door ras en leeftijd.”