Bart De Wever weet het zeker: “Door hem is Magnette volledig in paniek geraakt”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever is op skivakantie vertrokken. De voorzitter van N-VA denkt niet dat we de eerste weken een doorbraak moeten verwachten.

Bart De Wever (N-VA) blikt terug op de voorbije weken. “Ik weet dat toen Koen Geens (CD&V) koninklijk opdrachthouder was er wel serieus gepraat is”, vertelt Bart De Wever (N-VA) in Het Laatste Nieuws. “Lag er met Koen Geens als notaris een begin van regeerakkoord klaar tussen N-VA en PS? Nee. Maar volstond wat er op tafel lag om aan de preformatie te beginnen? Ja.” 

Mislukken
“Misschien dacht Paul Magnette: 'Handig dat Koen Geens erbij is. Eerst doen we samen paars-geel mislukken, en daarna schakelen we in één moeite door naar paars-groen en kan Geens gewoon blijven zitten en eventueel premier worden.'”

Droomcoalitie
“Alleen is Magnette in paniek geslagen toen hij merkte dat het Koen Geens menens was met die regering van N-VA en PS en dat N-VA klaar was om de Rubicon over te steken. Hij dacht dat Geens er de N-VA zou afrijden voor een bord linzensoep en dat CD&V daarna zou meegaan in zijn droomcoalitie zonder N-VA."

Schrik
"Maar dat is dus niet gebeurd. Waarop Magnette dus een schrik gepakt heeft en zei: 'Ik moet even wat lucht aflaten in de partij. Ouvrir la soupape.' Hij heeft zich daar een zwakke leider getoond. En een laffe keuze gemaakt: stop!"