PVDA is het beu en komt op straat: "Ze zijn meer met zichzelf bezig dan met de toekomst van het land"

door: STS
Peter Mertens PVDA
Afbeelding bron: Photonews
De Partij van de Arbeid houdt vandaag in Brussel een mars. Met 'De Grote Colère' wil de partij protesteren tegen de aanslepende regeringsonderhandelingen.

"Steeds meer mensen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de klassieke manier van aan politiek doen. Sommige politiekers zeggen dan dat het land niet meer werkt, maar dat is niet ons standpunt. Het is niet het land dat niet meer werkt, maar de manier van aan politiek doen die niet meer werkt", zei PVDA-voorzitter Peter Mertens op Radio 1.

"De mensen hebben steeds meer de indruk dat er nu een politieke laag aan de macht is die meer met zichzelf bezig is dan met de toekomst van dit land", klonk het nog.

Pensioen

PVDA blijft ook ijveren voor een minimumpensioen van 1.500 euro netto voor wie 40 jaar gewerkt heeft. "Kom alstublieft niet zeggen dat er geen geld voor is. Aan de top van de maatschappij stapelt het geld zich op", aldus Mertens. "Daar zouden we over moeten debatteren, in plaats van Twitter-oorlogen te starten die over niets gaan, die over de grote leegte van de politiek gaan."