Rik Van Caluwaert duidelijk: “Complete nonsens, Vlaams Belang en PVDA worden zo slapend rijk”

door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Een stabiele federale regering vormen in ons land lijkt een heel moeilijke opdracht te zijn. Dit keer zijn Joachim Coens, Egbert Lachaert en Georges-Louis Bouchez aan zet.

De drie onderhandelaars hebben een nota klaar. De bedoeling was om die aan alle partijen voor te stellen tijdens een meeting, maar SP.A-voorzitter Conner Rousseau weigerde om te komen. Hij wil garanties en die zijn er nu volgens hem niet.

“Politiek gezien zitten we nu op een absoluut dieptepunt”, neemt Rik Van Cauwelaert geen blad voor de mond in ‘Terzake’. De politiek commentator van ‘De Tijd’ is de hele situatie kotsbeu.

“Dit is een stoet van machteloosheid en onbekwaamheid. Dit kan echt niet lang meer duren. Het is al een paar maanden duidelijk dat het niet meer lukt om een nieuwe federale regering te vormen. De drie onderhandelaars doen alsof we pas in gang zijn geschoten, maar dit manoeuvre is al maanden bezig.”

Slapend rijk
“De heren hebben elkaar tijdens het weekend gezien met Conner Rousseau erbij, maar waarover hebben die gepraat? De ene vraagt garanties en de anderen komen 48 uur later met een nota. Dat ontwerp van die nota moeten ze toch besproken hebben?”

“Wat er zich nu voor onze ogen afspeelt is complete nonsens. Ik denk dat Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Peter Mertens (PVDA) elke dag een kaarsje gaan branden dat deze situatie zo lang mogelijk kan blijven duren. Zij worden slapend rijk.”

“Nee, dit mag niet lang meer duren. Men is de kiezer aan het provoceren.”