"Politici die schrik hebben om mensen onder ogen te komen die heel hun leven hard werkten voor een veel te klein pensioen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Op initiatief van de PVDA zijn zondag meer dan 10.000 mensen door de straten van Brussel getrokken in ‘De Grote Colère’, een mars voor een andere politiek. “Het probleem is niet het land, maar de manier van aan politiek doen”, sprak PVDA-voorzitter Peter Mertens de aanwezigen toe.

“Ons probleem is dat we geregeerd worden door een wereldvreemde laag van politici die steeds arroganter te werk gaat. Politici die ons komen zeggen dat ze te goed zijn om met een Toyota ‘Corollo’ rond te rijden of met de bus te gaan. Maar ondertussen wel péage in Brussel willen invoeren, en dure LEZ-zones in de andere steden. Dat is wat er rot is in ons land. Dat misprijzen. Dat neerkijken op mensen”, aldus Mertens.

1500 euro minimumpensioen

Veel mensen verwijzen naar de burgerwet voor 1500 euro netto minimumpensioen, die de PVDA tachtig dagen geleden in het parlement indiende. “Tachtig dagen al ligt onze burgerwet stof te vergaren in een schuif in het parlement. Kamervoorzitter Dewael weigerde zelfs om onze 175.000 handtekeningen in ontvangst te nemen."

"Dezelfde partijen die verhinderen dat we bij de koning worden uitgenodigd, blokkeren nu onze burgerwet met vertragingsmaneuvers en procedurekwesties. Wij hebben politici die schrik hebben voor het volk. Schrik om die mensen onder ogen te komen die heel hun leven hard hebben gewerkt voor een veel te klein pensioen, terwijl men zichzelf wel riant bedient.”