Vzw verliest subsidies na uitspraak over Marokkanen: "En toch zijn we geen racisten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vzw Poezewoef uit Wilrijk hoeft niet langer te rekenen op subsidies van de stad Antwerpen. De oprichters van de vzw plaatsten een bedenkelijke uitspraak over Marokkanen op sociale media.

Corry en Frank, de oprichters van de vzw, werden onlangs op straat aangevallen. "Ik kreeg een slag op mijn achterhoofd en Frank moest drie slagen incasseren", vertelt Corry in Het Laatste Nieuws.

Toen ze van de politie te horen kregen dat de zaak wellicht geseponeerd zou worden, postte Corry een boze reactie op Facebook: "Niet moeilijk dat je haat krijgt voor Marokkanen. Dat soort is meester in slachtoffer spelen en heeft totaal geen respect voor hun medemens. Hun vrouwen mag je niet aanraken maar Vlaamse vrouwen mogen ze wel in elkaar kloppen."

Professioneel communiceren

De stad Antwerpen kreeg lucht van de Facebook-post en distantieert zich nu van de vzw. "De stad vindt het belangrijk dat haar partners waarden als diversiteit, integriteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel dragen en dat ze professioneel en respectvol communiceren via alle kanalen", klinkt het in de krant.

Naar de 5.000 euro beloofde steun voor dit jaar kan de vzw nu fluiten. Frank en Corry houden vol dat ze geen racisten zijn. "In onze organisatie werken ook verschillende moslimvrouwen. Racisme keuren we ten strengste af."