Bart De Wever haalt opnieuw uit naar PS: “Misschien moet hij maar op het Koninklijk Paleis gaan onderhandelen”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever was de gast bij op Vooruitblik, een evenement van ondernemersorganisatie Voka Antwerpen-Waasland in de Handelsbeurs. De Antwerpse burgemeester haalde daar fel uit naar de PS.

Voka nodigde ook Carl Bildt, die van 1991 tot 1994 premier was van Zweden. Bildt behoort tot de conservatieve partij en heeft volgens De Bart De Wever (N-VA) belangrijke economische hervormingen doorgevoerd die de Zweedse economie sinds de jaren negentig doen bloeien.

“Vlaanderen voerde vorig jaar voor 5 miljard euro goederen uit naar Zweden. België voerde voor 5,5 miljard euro uit”, citeert Gazet van Antwerpen Bart De Wever. “Sommige mensen in België dreigen de vrijhandel te belemmeren, bijvoorbeeld door tegen het CETA-akkoord voor vrijhandel tussen Europa en Canada te zijn.” 

Geen naam
“Ik ga niet zeggen over wie het gaat, dat ligt in deze tijden nogal gevoelig, maar ze komen uit de Belgische regio die verantwoordelijk is voor die 500 miljoen euro aan uitvoer naar Zweden, dus niet die regio die voor 5 miljard exporteert.”

"Het werkt niet"
De Wever verwees zo naar PS-voorzitter Paul Magnette. “Ze zouden beter eerst uitzoeken hoe ze meer handel
kunnen drijven, in plaats van zich tegen handel te beschermen.”

“De grootste vooruitgang van de economie komt er niet door een links en socialistisch beleid, maar komt er wel als de overheid nauwelijks ingrijpt in de vrije markt. Linkse economische recepten werken niet. Dat er vandaag in België nog altijd geen nieuwe federale regering is, heeft te maken met het feit dat we op een kruispunt staan om de juiste keuze voor de toekomst te maken.” 

Koninklijk Paleis
“De Zweedse overheid heeft onder het beleid van Carl Bildt de belastingen verlaagd, overheidstaken geprivatiseerd en andere structurele hervormingen doorgevoerd. Misschien kan Carl Bildt bemiddelen op het Koninklijk Paleis in België, en dat eens uitleggen aan onze lokale socialisten."