Ivan De Vadder doet interessante voorspelling: "Geen andere oplossing mogelijk"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) worden vanmiddag op het Paleis verwacht voor een bezoek bij koning Filip. Zij zullen verslag uitbrengen over hun opdracht.

Volgens politiek journalist Ivan De Vadder valt te verwachten dat de twee liberale koninklijke opdrachthouders verlengingen mogen spelen.

"Alles zal afhangen van hoe luid het signaal bij CD&V klinkt. Als daar toch nog openingen worden gelaten of deuren niet meteen dicht worden geslagen, dan vermoed ik dat er een verlenging inzit", zei De Vadder op Radio 1. "Zij zullen mogen kijken hoe het verder moet. Ik denk dat op dit moment geen andere oplossing mogelijk is."

Bart De Wever

Een tandem Bart De Wever-Paul Magnette lijkt voor De Vadder niet aan de orde te zijn. "Bart De Wever gaf aan dat hij wel degelijk een opdracht wou ervaren, op voorwaarde dat dit samen met Paul Magnette zou zijn, want dan zou het 'ernstig' zijn. Dat lijkt mij het enige alternatief, maar ik heb niet de indruk dat men daar op dit moment op zit te wachten of te denken dat dit een mogelijkheid is die tot iets zou kunnen leiden."