Bart De Wever lanceert concreet voorstel want: "We gaan wellicht naar een recessie"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De Belgische begroting staat al flink in het rood en de drastische maatregelen die de regering afkondigde om het coronavirus te bestrijden hebben ook een flinke economische impact. Bart De Wever (N-VA) roept daarom op om een noodregering te vormen.

"Ik denk dat we naar een noodregering moeten die een opdracht krijgt voor één jaar om die crisis te bevechten. Ik vind dat er nu onmiddellijk een steunpakket voor de economie, voor de zelfstandigen moet komen van miljarden euro's", zegt de voorzitter van N-VA bij VTM Nieuws.

Bart De Wever reikt de hand naar de andere traditionele partijen, waaronder ook PS. Terwijl een noodregering de noodzakelijke en dringende maatregelen neemt, kan verder gewerkt worden aan een staatshervorming.

"We gaan wellicht naar een recessie en dus moeten de bestuurspartijen daar nu hun focus op leggen en de handen in elkaar slaan. Het is misschien voor een beperkte periode en dan kunnen we ondertussen bekijken op welke manier we het land definitief op orde kunnen zetten."