In volle coronacrisis ruziën PS en N-VA over... de postjes in een noodregering: "Wat bezielt hen?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Politieke partijen schakelen een stroomversnelling hoger om een noodregering te vormen nu ons land in diepe coronacrisis verkeert en we afstevenen op een recessie. Maar zelfs nu is er ruzie omtrent de postjes.

In een noodregering zouden de grootste partijen aan elke kant van de taalgrens, PS en N-VA, toch met elkaar samenwerken. Maar opnieuw komt de onenigheid tussen beide partijen naar buiten.

Eerder op de dag liet Bart De Wever optekenen dat hij 'tegen zijn goesting' premier wil worden van een noodregering. PS laat nu weten dat dit voor hen geen optie is. 

"In het geval van een crisis is het noodzakelijk dat alle politieke leiders de gezondheid van hun burgers boven alle andere overwegingen plaatsen. Het zou onverantwoordelijk zijn om midden in een storm van kapitein te wisselen", klinkt het bij PS op Twitter. 

Dit brengt een noodregering geen stap dichterbij

Politicoloog Dave Sinardet kijkt het bedroevende schouwspel met lede ogen aan. "Wat bezielt N-VA en PS om een discussie over het premierschap van een mogelijke noodregering in de media te voeren? Dit valt toch enkel te verklaren vanuit profileringsdrang want dit brengt zo’n noodregering toch geen stap dichterbij. Integendeel."