Minister Demir neemt nieuwe coronamaatregel: "Voor velen blijkbaar moeilijk om de richtlijnen op te volgen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft beslist om dinsdagnamiddag nog over te gaan tot een algemene sluiting van de Vlaamse afvalparken. "De recyclageparken in Vlaanderen kampen met een abnormale stijging van het aantal bezoekers.

"Nog te veel mensen trekken tegen de richtlijnen in naar het recyclagepark voor niet-noodzakelijke bezoeken. Ze brengen daarmee niet alleen zichzelf en het personeel, maar de hele bevolking in gevaar. Te veel mensen op een beperkte oppervlakte is nefast voor de verspreiding van het coronavirus", stelt Demir.

De recyclageparken vragen al enkele dagen aan de Vlamingen om niet-noodzakelijke bezoeken uit te stellen. Dit om zowel de parkwachters als de bevolking zo weinig mogelijk risico's te laten lopen. Die oproep kreeg echter weinig gehoor. Veel parken spreken van een toename tot 50 procent. Daarom beslist Demir om onmiddellijk in te grijpen.

"Het is voor velen blijkbaar zeer moeilijk om de richtlijnen op te volgen. Blijf thuis tenzij het niet anders kan. Dat geldt dus ook voor bezoeken aan het containerpark. Als we de verdere verspreiding van het coronavirus zo sterk mogelijk willen afremmen, is de algemene sluiting van de Vlaamse recyclageparken noodzakelijk. We wachten dan ook niet tot morgen. Ik roep de bevolking op om niet meer te vertrekken richting het recyclagepark. Deze namiddag zijn ze dicht", stelt Demir.

Demir herhaalt de algemene oproep aan Vlaanderen: "Blijf thuis tenzij het echt niet anders kan. Zorgen voor elkaar wil zeggen afstand nemen van elkaar. Zo moeilijk is dat niet. We moeten hier nu eenmaal door. Zoek geen risico's op als dat niet moet, het virus is al risicovol genoeg."