Dit is wellicht de reden waarom je wifisignaal niet goed werkt

door: BVDO
Telewerken is de must op dit moment. Heb jij ook de miserie dat je wifi moeilijk doet tijdens je videoconferenties? Dan zou het wel eens kunnen zijn dat dit de reden is.

Thuiswerken, de kids online bezig met schoolwerk of zichzelf op het net aan het entertainen. Het vraagt veel van je internetverbinding en je wifi. En niets is zo vervelend als een wifisignaal dat telkens wegvalt.

Techjournalist Dominique Deckmyn liet horen wat wel eens het probleem kan zijn. "De microgolfoven is vaak de bron van storingen", vertelt hij op Radio 1. "Het is altijd een oud zeer van toestellen voor draadloos internet geweest. Die werken op de frequentie waarop ook toestellen als de babyfoon en de microgolfoven werken."

"Moderne wifitoestellen, aangeschaft tijdens de laatste vijf jaar, werken ook op een andere frequentie en die ondervinden minder storing. Al hebben die dan weer moeite om door dikke muren te geraken." Veel mensen bestellen dan ook op dit moment nieuwe wifirouters, maar die kunnen dan weer niet geleverd worden op dit moment.