Italiaanse toestanden in Limburgse ziekenhuizen? "Je moet personeel vinden voor al die bedden"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Gisteren bereikte het dodental in ons land zijn hoogste punt tot nu toe. De piek is echter nog niet bereikt. Ondertussen kreunt Limburg onder de coronapatiënten.

Sint-Trudo in Sint-Truiden kan geen nieuwe coronapatiënten meer aan. Er werd een opnamestop ingevoerd. In Sint-Trudo stierven al acht patiënten aan het coronavirus. Momenteel verblijven er nog 37 patiënten met het coronavirus, waarvan er 10 op intensieve zorgen liggen.

Nieuwe patiënten in Sint-Truiden worden voorlopig doorverwezen naar Hasselt en Genk. "We openen de ene nieuwe afdeling na de andere”, zegt woordvoerster Lieve Ketelslegers van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt aan Het Belang van Limburg. “In principe kunnen we het aantal bedden nog optrekken naar zo'n 140, maar je moet natuurlijk ook nog personeel hebben om al die nieuwe afdelingen te bemannen.”

Veel ziekenhuizen hopen dan ook dat de piek stilaan bereikt wordt, al lijkt dat nog niet voor meteen. Want hoe langer dat duurt, hoe dichter we bij een Italiaans scenario komen. "De stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuis­opnames betekent dat we de piek van de uitbraak zeker nog niet bereikt hebben”, zegt viroloog Steven Van Gucht.