Komt er een bekerfinale zonder publiek? "Dan hoeft het niet"

door: BVDO
De bekerfinale tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC stond op 22 maart, maar is uitgesteld door de coronacrisis. Het meest voor de hand liggende scenario is dat de finale afgewerkt wordt zonder publiek, wellicht in juni.

Bij de supporters van Club Brugge rekent men niet meer op een bekerfinale. “Natuurlijk willen we een bekerfinale met publiek”, vertelt Birger Vandendriessche van The Blues of F.C. Bruges aan Het Nieuwsblad. “Zonder fans is zo’n wedstrijd voor niemand aangenaam, zeker niet op de Heizel. “Ik vrees dat het een veredelde oefenwedstrijd wordt. Als het zonder publiek moet, dan spelen ze misschien beter niet.”

In Antwerpen geloven ze wel dat de finale nog gespeeld zal worden. “We hopen dat dat bijvoorbeeld eind juni mogelijk zal zijn”, zegt François Nooytens van de Antwerp Supporters Federatie. “Het zou een mooie afsluiter van het seizoen zijn. Eventueel moet dat achter gesloten deuren, er moet namelijk duidelijkheid komen over de Europese tickets. De match laten doorgaan zou zekerheid brengen.”

Voor beide supporterslegioenen kost het uitstel ondertussen al heel wat geld. Zo werden er bussen en tickets gereserveerd, maar zolang er geen beslissing is, is het ook niet duidelijk wat daarmee moet gebeuren. Er werden ook al tifo's en sjaals gedrukt, iets wat de verenigingen veel geld kostte. Voorlopig allemaal voor niks.