Ivan De Vadder is iets opgevallen: "Maggie De Block en Marc Van Ranst werken op elkaars zenuwen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Er begint wrevel te ontstaan tussen minister van Volksgezondheid Maggie De Block en viroloog Marc Van Ranst. Dat stelt VRT-journalist Ivan De Vadder.

"In het begin werd door politici sterk verwezen naar de experts. 'Gelukkig hebben we de experts, we luisteren naar de experts'. Maar nu merk je toch enige ergernis bij een aantal politici", zei Ivan De Vadder op Radio 1.

"Maggie De Block liet op Twitter verschillende keren haar ergernis blijken. Een eerste keer toen Herman Goossens zei dat de curve misschien aan het dalen was, waarop zij zei dat het veel te voorbarig is om dat soort uitspraken te doen."

Lief bezoeken

En dan was er nog wat gekibbel tussen De Block en Marc Van Ranst over de vraag of je nu wel of niet je lief in een ander dorp mag gaan bezoeken. Waarbij de conclusie overigens was: volwassenen mogen dat wel, pubers niet (omdat ze veel sociale kringen hebben).

Voorts stelde De Block nog de vraag of de experts nog wel naar tv-studio's mogen gaan (terwijl zij uit voorzorg wegblijft). "Een Waalse krant schreef dit weekend over 'een regering van virologen'. Er zit dus enige spanning op de lijn", besluit De Vadder.