Burgemeester Lippens van Knokke-Heist grijpt nu al drastisch in voor de zomerperiode: “Geen denken aan dat het zal doorgaan”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Graaf burgemeester Leopold Lippens wil in zijn gemeente Knokke-Heist niets aan het toeval overlaten. Hij zal alle grote evenementen tijdens de zomerperiode schrappen.

Veel mensen kijken uit naar het moment dat de regering de strenge coronamaatregelen zal opheffen. Graaf burgemeester Leopold Lippens vreest echter dat we nog het hele jaar met het coronavirus te maken gaan hebben. Hij grijpt drastisch in.

“Mensen blijven maar denken dat ze deze zomer vrolijk kunnen rondlopen alsof er niets aan de hand is. Dat is gewoon niet realistisch”, zegt Leopold Lippens aan Het Nieuwsblad. “40.000 mensen opeengepakt tijdens het vuurwerkfestival: zie je het al gebeuren? Dat is gewoon ondenkbaar. De volksgezondheid is nu het belangrijkste. En al de rest interesseert ons niet.”

Onbegrijpelijk
“Het is niet het gemeentebestuur dat alles zal verbieden”, verduidelijkt Lippens. “Wij hebben contact met al die organisaties en leveranciers van die events. We kennen hen al jaren. Zij vertellen ons nu al dat het logistiek en praktisch gewoon niet realistisch is dat die grote evenementen nog zullen doorgaan.” 

“Dat is niet onze beslissing, maar het is wel niet meer dan logisch. Ik begrijp sommigen nog altijd niet goed. Overal in ons land vallen er mensen dood, anderen praten enkel maar over het al dan niet doorgaan van activiteiten. Dit is geen grapje, hé."