Cercle Brugge en Bernd Storck hebben nog geen overeenkomst voor volgend seizoen

door: BVDO
Cercle Brugge beleefde na de komst van de Duitse coach Bernd Storck een enorm mirakel om het behoud af te dwingen. Iets wat hij ook al bij Moeskroen deed.

Veel insiders hadden verwacht dat Storck al een contractverlenging op zak zou hebben tegen nu, maar dat is nog niet het geval. Bij Cercle Brugge halen ze de coronacrisis aan als belangrijkste reden. De gevolgen ervan op het budget voor volgend seizoen lijken op dit moment nog niet helemaal duidelijk en dus kijken ze liever nog wat de kat uit de boom.

Ook de zakenpartner van Storck die zijn belangen bij groenzwart verdedigt, laat weten dat de tijd nog niet rijp is om het contract van de Duitser dat op 30 juni eindigt nu al te verlengen. "Zolang de situatie niet genormaliseerd is, is het voor een vereniging als Cercle Brugge onmogelijk om een duidelijk zicht op het budget te krijgen”, zegt de manager van Bernd Storck aan Het Laatste Nieuws. “Zal dat budget 10 procent lager liggen? Of 40 procent? Cercle is ook afhankelijk van AS Monaco, dat mogelijk een pak inkomsten derft door minder tv-rechten. Welke impact heeft dat?”

Toch lijkt Cercle Brugge op dit moment ook geen concurrentie te hebben. "Op dit ogenblik is Bernd Storck met geen enkele andere club in gesprek, en hij blijft zeer geïnteresseerd in het project-Cercle”, bevestigt Storcks zaakwaarnemer. “Maar hij gaat ze uiteraard niet gratis trainen. De laatste jaren heeft hij bovendien een mooie reputatie opgebouwd.”