Politie waarschuwt iedereen die een bepaalde handgel gekocht heeft

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De politie waarschuwt iedereen die een bepaalde handgel gekocht heeft. De handgel was te koop in een winkel in Sint-Niklaas en op Facebook.

De politie heeft op 30 maart in een winkel in de Reynaert Galerij gelegen aan de Grote Markt in Sint-Niklaas een partij vervallen handgels in beslag genomen. De gels werden niet alleen in de winkel te koop aangeboden, maar ook op Facebook.

TV-Oost weet dat er naar schatting zo’n 2.000 handgels verkocht werden. De verdachten hadden de vervaldatum gemanipuleerd door het cijfer 12 te verwijderen uit ‘10/2012’. Zo wilden ze de kopers overtuigen dat de handgel nog niet vervallen was.

Na analyse van een aantal stalen door een gespecialiseerd labo is gebleken dat het nog aanwezige ethanolgehalte niet hoog genoeg was om een afdoende bescherming te bieden. De politie vraagt iedereen die een dergelijke handgel gekocht heeft niet langer te gebruiken.

Er werd ook een 60-jarige man aangehouden. De onderzoeksrechter van Dendermonde bevestigde zijn aanhouding. Zijn kompaan is nog steeds voortvluchtig.