Katten kunnen coronavirus krijgen, moeten we ons zorgen maken?

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Katten kunnen het coronavirus krijgen. Dat staat vast na een onderzoek in China. Professor Hans Nauwynck legt uit hoe de vork precies in de steel zit.

In uitzonderlijke gevallen kan een kat een andere kat besmetten. Kan een kat het coronavirus ook overdragen op een mens? "Daar weten we eigenlijk niets over, dat is niet getest, maar dat is zeer onwaarschijnlijk. Het is eerder de omgekeerde weg", vertelt Hans Nauwynck aan Radio1.

"We weten dat het zich bij de mens zeer goed verspreidt. Eén geïnfecteerd mens kan twee à drie andere personen infecteren, dat gaat heel snel. We moeten ons zorgen maken over onze katten omdat wij onze katten infecteren, dat is op dit moment het probleem."

Geen schrik hebben voor uw kat

"Uit steekproeven die men in Wuhan (China) heeft gedaan, blijkt dat 10 procent van de katten daar besmet is geweest. Dat valt relatief goed mee."

"Mensen moeten zeker geen schrik hebben voor katten. Ik hoor dat mensen raar kijken naar hun kat, maar het is omgekeerd: de kat zou vol schrik naar zijn eigenaar moeten kijken."

Tags kat poes corona