Gwendolyn Rutten is het beu en haalt uit naar N-VA: "Stop met stoken!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Gwendolyn Rutten (Open Vld) is de discussies over de coronamaatregelen meer dan beu. Op Twitter haalde ze fel uit naar N-VA.

Het was N-VA-voorzitter Bart De Wever die de knuppel in het hoenderhok gooide door te stellen dat hij mensen die op een bankje uitrusten, geen boete wil geven.

"Er is geen verbod om op een bank te zitten. Er is wel een samenscholingsverbod, en nood aan 'social distancing'. Ook nood aan fietsen, stappen, lopen - niet hangen", schreef Gwendolyn Rutten op Twitter.

Daarop kwam N-VA met de opmerking dat de maatregel letterlijk zegt: Men moet permanent in beweging zijn. Het is bijvoorbeeld verboden om in parken te gaan zitten. "Geen wonder dat er verwarring ontstaat als regeringspartijen het zelf niet meer weten", deelde N-VA nog snel een sneer uit.

Gezond verstand

Dat schoot bij Gwendolyn Rutten in het verkeerde keelgat: "Jongens, stop toch met stoken. Nogmaals, met een beetje gezond verstand kom je ver. Het is heel duidelijk dat je geen namiddag in het park mag gaan hangen. Ook niet picknicken ofzo. Maar als je loopt, fietst, wandelt mag je wel eventjes uitrusten op een bankje onderweg."