Viroloog bevestigt: nieuwe symptomen kunnen erop wijzen dat je besmet bent met het coronavirus

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Frankrijk hebben heel wat dermatologen gewaarschuwd dat huiduitslag een nieuw symptoom van het coronavirus kan zijn. Viroloog Emmanuel André sprak vandaag over die nieuwe symptomen.

Tijdens de persbriefing van de FOD Volksgezondheid en het Crisiscentrum bevestigde viroloog Emmanuel André vandaag dat de ontwikkelingen hieromtrent gevolgd worden, maar dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. "We hebben vernomen dat sommige patiënten huidverschijnselen vertonen. Dit moet nog worden bevestigd", legt de viroloog uit.

Naarmate het coronavirus zich verder verspreidt, wordt er ook meer en meer duidelijk over hoe de ziekte dat doet. Franse dermatologen waarschuwden de voorbije dagen voor enorm veel patiënten met huiduitslag. Ze brachten dit in nauw verband met het coronavirus.

Emmanuel André hecht hij veel geloof aan de waarschuwing van de Franse dermatologen. "Maar dat zou niet verwonderlijk zijn, want veel virale infecties kunnen huiduitslag veroorzaken. Dit zou een mogelijk symptoom van de infectie kunnen zijn, maar in geen geval mogen dit soort indicaties worden beschouwd als een bevestiging of een diagnose van de infectie met het coronavirus."