Bart De Wever doet oproep: “Volg deze twee regels goed op dit weekend om boetes te vermijden”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het voorbije paasweekend kwamen veel mensen op straat. Heel wat mensen lapten dan ook de coronamaatregelen aan hun laars.

Als we willen dat de maatregelen versoepelen, moeten we dit weekend zeker in ons kot blijven. Er zijn vooral veel overtredingen gemeld in Antwerpen. Burgemeester Bart De Wever merkt op dat er meer dan 5.000 boetes werden uitgeschreven.

Bart De Wever (N-VA) heeft nu een oproep gedaan aan zijn inwoners. “Spijtig genoeg hebben nu al meer dan 5.000 mensen gekregen in Antwerpen voor het overtreden van van de coronamaatregelen”, luidt het.

“De meeste van die boetes worden geschreven in de weekends. En we staan opnieuw voor een weekend met mooi weer. Daarom wil ik u aan de twee wettige basisregels herinneren. Eén: we spreken niet af in groep. Ook niet op publieke domeinen, geen picknick, niet in groep bijeenzitten.”

“Twee: we houden afstand van elkaar. Dus mijd drukke plaatsen. U kent wel die drukke plaatsen in Antwerpen. Ga daar niet per se naartoe. Als het te druk is, ga daar dan alsjeblieft terug weg. Hou alsjeblieft die maatregelen nog even vol. Zo komen we er samen door.”