De Wever wil iedereen snel aan de slag: "Mensen moeten angst overwinnen, want we lopen achter"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever vindt dat de economie zo snel mogelijk moet aangezwengeld worden, anders gaan de gevolgen van de coronacrisis groter zijn dan de crisis zelf.

Momenteel zijn er zo'n 1,2 miljoen mensen in ons land technisch werkloos door het coronavirus, maar de voorspelling is dat er voor 100.000 mensen helemaal geen job meer overblijft wanneer de crisis voorbij is.

"Als je geen sterke welvaart hebt, kan je geen sterke gezondheidszorg hebben. En als mensen het minder hebben, gaan ze ongezonder leven en ongezonder eten en worden ze sneller ziek. Als je dat optelt in de lengte der jaren, riskeer je dat de reactie op een crisis erger is dan de crisis zelf. Dat is een reëel gevaar, als men de angst laat regeren", zei De Wever op Radio 1.

Marktaandeel

"Het is een ongeziene crisis, er is een panische angst. Ik lees ook wel de reacties van de mensen die niet aan de slag durven te gaan. We zullen die angst moeten overwinnen en een veilige context moeten creëren. We lopen achter wat dat betreft. Ik heb de exitplannen van Duitsland, Denemarken, Nederland, Oostenrijk en de Aziatische landen bekeken. Die staan allemaal veel verder dan wij. Als wij blijven stilliggen en anderen produceren, verliezen we marktaandeel", aldus de N-VA-voorzitter.