Israëlische diplomaat lacht met politie tijdens tripje naar zee: “Coronamaatregelen? Nooit van gehoord”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Een Israëlische diplomaat heeft tijdens een coronacontrole op weg naar De Haan aan de kust geen boete gekregen omdat hij onschendbaar is.

De man woont in Brussel en was op weg naar zijn tweede verblijf in De Haan aan de zee, samen met enkele familieleden. Hij kon zonder boete en bevel om terug te keren zijn weg verderzetten omdat hij diplomatiek onschendbaar is. De diplomaat grijnsde naar de politie toen hij verder reed.

Het voorval dateert van zondag maar raakte nu pas bekend. De Israëlische diplomaat gaf toe dat hij naar zijn tweede verblijf ging aan de kust. De politie wees hem op het feit dat hij een niet-essentiële verplaatsing maakte. “Ik spreek uw taal niet en heb de voorbije twee maanden geen nieuws gevolgd. Coronamaatregelen? Nooit van gehoord."

De politie nam contact met hun oversten, maar er was niets aan te doen. Francis Clarysse, woordvoerder van het parket-generaal in Gent, bevestigt het voorval. "Maar ik kan er verder geen commentaar over geven omdat nog onderzocht wordt in welke mate de diplomaat in kwestie immuniteit geniet. Als het gaat om een volledige strafrechtelijke immuniteit, kan hij niet vervolgd worden. Maar dat betekent niet dat de overtreding zonder gevolg blijft. Als de inbreuk meegedeeld wordt aan de autoriteiten van zijn thuisland, is het niet ondenkbaar dat vanuit die kant wél maatregelen volgen."