Vlaams Belang wil politie steunen door petitie te lanceren: “Een omgekeerde wereld geworden”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het geweld in de bepaalde Brusselse wijken blijft aanhouden. De politie is vaak kop van jut omdat politici de jongerenbendes in bescherming nemen klinkt het bij Vlaams Belang.

"Sommige Brusselse politici nemen de jongerenbendes in bescherming. Dat is de omgekeerde wereld", klinkt het bij senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere. De partij lanceerde een petitie op iksteundebrusselsepolitie.be en roept tegelijkertijd politieagenten die te maken krijgen met intimidatie uit politieke hoek op dit te melden.

De politievakbond klaagt volgens het Vlaams Belang terecht aan dat Brusselse politici jongerenbendes in bescherming nemen. "Keer op keer zien we hetzelfde stramien: veelal allochtone jongeren lokken rellen uit met de politie, waarna de politie moet optreden. Eens het stof gaan liggen is, krijgt de politie dan nog te maken met aanvallen uit een andere hoek: de politiek. Sommige Brusselse politici nemen de jongerenbendes in bescherming. Dat is de omgekeerde wereld. De politie, die instaat voor de veiligheid van alle Brusselaars, moet haar werk kunnen uitvoeren zonder schrik te hebben van represailles van politici die bij hun criminele achterban op een goed blaadje willen blijven staan.”

De Brusselse Vlaams Belang-afdeling is ervan overtuigd dat de meerderheid van de Brusselaars haar visie deelt en lanceerde dan ook een tweetalige petitie om de politie te steunen. "De kloof tussen de Brusselaar van goede wil en bepaalde politieke partijen is breder dan ooit", besluit De Brabandere. "De Brusselaars die in tegenstelling tot hun politieke vertegenwoordigers samen met het Vlaams Belang wél achter hun politie staan, kunnen dat met deze petitie dan ook duidelijk aantonen."