Bioloog kent oplossing voor corona: “Het beste vaccin is de pil”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
74 is Midas Dekkers, de bekendste bioloog van Nederland. Hij is bang voor het coronavirus, niet moeilijk ook als je tot de risicogroep behoort. Maar het is volgens hem allemaal onze eigen schuld om een wel heel bijzondere reden.

Dekkers geeft meteen de reden aan voor de snelle verspreiding van het coronavirus. “Deze ellende is ontstaan omdat we met te veel zijn", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Je zal als virus wel achterlijk zijn om in een of andere virusresistente vleermuis te blijven wonen terwijl er 7,5 miljard sappige mensen rondlopen die erom vragen geïnfecteerd te worden.”

Veel ouderen sterven, maar dat is volgens Dekkers geen natuurlijke selectie. “Zo natuurlijk is dat niet. Voor die overbevolking maakt het niks uit of die oude mensen nu doodgaan of blijven leven. Het zijn de jónge mensen die nóg jongere mensen maken. Vroeger werd de overbevolking in toom gehouden door kinderziekten als mazelen, bof en kinkhoest. Je hoort mij niet pleiten tegen de vaccinatie van kinderen, maar we hadden het bedwingen van die infectieziekten wel moeten aangrijpen om die overbevolking op een andere manier tegen te houden. Het vaccin was er: de pil.”

Voor Dekkers is de mens maar een dier tussen de andere dieren. “De mens dénkt dat hij het ideale dier is, maar dat bestaat natuurlijk niet. Als jij de ideale leeuw was en alle prooidieren kon grijpen, nou, dan had jij ze binnen afzienbare tijd allemaal opgegeten en had je honger. Zo heeft elk dier zijn achilleshiel.”