Herman Goossens houdt hart vast voor het najaar: "In dat geval heel veel mensen onterecht in quarantaine"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Herman Goossens vreest voor wat er zit aan te komen na de zomer; dan zullen andere virussen immers weer gaan circuleren. Een degelijke teststrategie dringt zich op.

"Tegen oktober gaan andere virussen beginnen te circuleren. Dan wordt het echt een probleem", stelde de microbioloog tijdens een gesprek in 'De Zevende Dag'.

"Wanneer er op dit iemand klachten zoals koorts, hoesten of kortademigheid heeft, denken we voornamelijk aan COVID-19. Maar na de zomer gaan de andere virussen circuleren; de rhinovirussen, de coronavirussen, de griep... Dan is het minder duidelijk en moet je héél snel kunnen testen. Anders moet je heel veel mensen in quarantaine gaan plaatsen die misschien geen COVID-19 hebben. Dus dan wordt het echt moeilijk."

Strategie

Goossens vindt dat er daarom nu al een degelijke teststrategie dient uitgewerkt te worden. "We moeten een teststrategie hebben die niet alleen gericht is op het huidige coronavirus, maar ook op andere virussen. Daar moet nu al over nagedacht worden, want dat wordt een grote uitdaging."