“PVDA en Groen zijn jonger en eerlijker dan SP.A van Conner Rousseau”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau is het uithangbord van de SP.A aan het worden, maar volgens marketeer Jan Callebaut is er op de huidige manier weinig kans tot slagen.

Conner Rousseau wordt soms vergeleken met wijlen Steve Stevaert”, vertelt Jan Callebaut aan De Morgen.”Maar ook Stevaert kon het niet alleen: hij had de andere ‘Teletubbies' van de SP.A nodig: Frank Vandenbroucke, Johan Vande Lanotte en Patrick Janssens, en dat allemaal onder de hoede van Louis Tobback.”

Het grote probleem is volgens Callebaut dat Conner Rousseau helemaal alleen staat binnen zijn partij en geen politieke zwaargewichten mee in de strijd kan gooien. “Na dat tijdperk heeft de SP.A geen sterke leiders meer gehad. Rousseau is een talent, maar een succesvolle partij heeft complementaire leiders nodig. Hij moet partners zoeken en snel.”

Want voor de kiezers van de SP.A zijn er heel wat kapers op de kust als we Callebaut mogen geloven. “Vlamingen aanzien de PVDA en Groen als jonger en eerlijker. Die twee partijen vissen in dezelfde vijver als de SP.A en hun vangst wordt almaar groter.”