Koppel dat gaat vissen op klaarlichte dag geliquideerd: “Geen idee waarom”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Wat een dagje genieten in de zon moest worden, is voor een koppel uitgedraaid op een ware nachtmerrie.

Quentin en Christel, allebei 39 jaar,  gingen in het Henegouwse Thieu een dagje vissen. Enkele uren werden ze er genadeloos vermoord, doorzeefd met kogels. De speurders tasten voorlopig volledig in het duister over de motieven van deze liquidatie. De visvijvers van Renardise in Thieu zijn enorm in trek bij hengelaars uit de regio’s van Mons en La Louvière, maar sinds enkele dagen heerst er een sfeer van angst.

Rond 16.30 uur die dag hoorde een buurman een reeks schoten. “Ik dacht dat het voetzoekers waren. Of geweerschoten, maar dat baarde mij niet meteen zorgen. Er wordt in de omgeving geregeld gejaagd, dus schoten hoor je hier wel vaker.” Een buurman verwittigde de politie nadat hij een dronken man gezien had.

Toen de politie ter plekke arriveerde, was de dronken man verdwenen. De zoektocht leverde de politie echter de levenloze lichamen van Quentin Fanciullino en zijn vriendin Christel. Doorzeefd met kogels. “Afgemaakt met een of meer kogels door het hoofd. Het lijkt wel een doelgerichte executie”, aldus het parket van Mons.

De voorzitter van een visclub was getuige van een scène die van doorslaggevend belang kan zijn om het mysterie rond de brutale dood van Quentin en Christel op te lossen. “In de buurt van het toilet hoorde ik de vrouw in het Italiaans met een man praten. Het gesprek ontaardde in een hoogoplopende ruzie, die plots werd onderbroken.” Niemand weet met wie ze ruzie kreeg en of de man iets te maken heeft met hun dood.