Nieuwste corona-cijfers voor België: Tientallen overlijdens en velen vechten voor hun leven, maar toch ook positief nieuws

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De dalende trend in de corona-cijfers in België blijft zich voortzetten. Toch zijn er nog tientallen overlijdens per dag en vechten enkele honderden mensen momenteel voor hun leven.

Er zijn 137 nieuwe gevallen gerapporteerd, waarvan er 91 in Vlaanderen wonen, 31 in Wallonië en 15 in Brussel. Positief is dat de daling zich dus verderzet. Dit brengt het totale aantal bevestigde besmette personen in België op 57.592. 

De voorbije 24 uur werden er 36 patiënten met COVID-19 in de ziekenhuizen opgenomen, wat het totale aantal opgenomen patiënten momenteel op 1.128 brengt. Op de afdelingen intensieve zorgen liggen in totaal 220 patiënten, dat is een verdere daling met 29 patiënten in de voorbije 24 uur, meldt Sciensano.

Er zijn opnieuw 36 mensen overleden. In totaal zijn er in België nu al 9.364 personen overleden aan het coronavirus. 145 patiënten werden in de voorbije 24 uur genezen verklaard en mochten het ziekenhuis verlaten.