Filip Dewinter: "Racisme is een fake-probleem"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De racisme-problematiek is brandend actueel na de gebeurtenissen in de VS. Tientallen duizenden mensen komen de straat op om actie te voeren tegen racisme. Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter gaat hier echter lijnrecht tegenin en noemt racisme een 'fake-probleem'.

Eerder kon u op Redactie24 lezen dat Jinnih Beels (SP.A) aankaart dat het probleem van racisme ook bestaat in Belgische politiekorpsen. Sihame El Kaouakibi (Open Vld) pleitte er tijdens de plenaire vergadering voor om, naar aanleiding van het politiegeweld in de Verenigde Staten, méér te doen om racisme bij ons in te dijken.

"Laat ons de verontwaardiging over wat er gebeurt in Amerika aangrijpen om ook in Vlaanderen en België actie te ondernemen", klinkt het.

Filip Dewinter bracht het tegenovergestelde verhaal. "Vlamingen en Europeanen zijn geen racisten. Het is te gemakkelijk om het eigen falende beleid weg te steken achter racisme en nu te zeggen dat armoede, werkloosheid en leerachterstand allemaal de schuld is van racisme."

"Het probleem is niet racisme of discriminatie, het probleem is de massa-immigratie en de falende failliete multiculturele samenleving. Racisme is een fake-probleem dat er moet voor zorgen dat de Vlamigen een schuldcomplex wordt aangepraat om hen te stoppen kritiek te geven op de massa-immigratie en de diversiteit."

"Dat structurele racisme moet vooral het ultieme argument zijn om positieve discriminatie met een eigen volk laatst en vreemd volk eerst beleid te voeren en alle bezwaren daartegen op moreel, ideologisch en politiek vlak weg te nemen."