VTM

Julie Van den Steen, Niels Albert en andere bekenden gezichten maken drastische carrièreswitch voor nieuw VTM-programma: “Ik ga grenzen moeten verleggen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voor een nieuw VTM-programma zullen Julie Van den Steen, Niels Albert en nog enkele andere bekende gezichten mee shiften draaien in de zorg. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Het zorgend personeel kreeg de voorbije maanden eindelijk het respect dat ze verdienen. Om deze mensen extra in de schijnwerpers te plaatsen en te weten hoe het er in ziekenhuizen echt aan toegaat, zal VTM enkele bekende gezichten naar het terrein sturen die dat aan den lijve zullen ondervinden. Het is de bedoeling dat mensen een beeld krijgen van wat de job precies inhoudt.

De bekendheden krijgen allemaal een opleiding en zullen volwaardig meedraaien als stagiair in hetzelfde ziekenhuis. De deelnemers zullen ook echt leven en werken op het ritme van de verpleegkundigen, met bijhorende vroege-, late- en nachtshiften. Twee bekende gezichten die deze carrièreswitch aangaan zijn Julie Van den Steen en ex-veldrijder Niels Albert.

Julie Van den Steen is de dochter van twee thuisverplegers. Zij beschouwt dit als een kans om zelf mee te maken wat haar ouders elke dag doen. "Ook mijn zus is verpleegster en de laatste weken is mijn respect voor hen alleen nog maar toegenomen, want elke dag redden zij levens. Dat ik nu voor even zelf in de zorg stap, is het ultieme eerbetoon aan hen", aldus Julie in Het Laatste Nieuws.

Toch stemt het de presentatrice een beetje ongerust. "Ik ben nieuwsgierig, maar heb er nu al stress voor. Ik val namelijk meteen flauw als ik bloed zie. Er alleen nog maar aan denken maakt me al misselijk. Toen ik het mijn ouders vertelde, moesten ze dan ook heel hard lachen. 'Je weet toch dat je mensen moet helpen naar het toilet te gaan?', vroegen ze. En mijn papa was zelfs bezorgd. 'Maar jij kan toch helemaal geen spuitje zetten?', zei hij. Ik ga grenzen moeten verleggen, maar tegelijk vind ik het een heel grote eer."