Stijn Stijnen wil met Mannaert en Verhaeghe aan tafel zitten

door: BVDO
Stijn Stijnen vertrok bij Club Brugge langs de achterdeur, nadat hij uit de kern werd gezet na kritiek op ploegmaten.

Het verhaal van het einde van Stijnen blijft nog altijd een raadsel. De doelman zou negatieve commentaren over ploegmaten op een internetforum geschreven hebben en via het IP-adres zou men bij Stijnen uitgekomen zijn. Hij mocht vertrekken. “Als je ergens lang bent, zoals ik in Brugge, zie je de schoonheid niet meer. Elke steen die je opraapt, heb je al honderd keer in je handen gehad. Mijn laatste jaar was dat zo. Dan sluipt er nonchalance in”, vertelt Stijnen aan Het Belang van Limburg.

“De dag dat Pol Jonckheere als voorzitter ontslagen werd, heeft hij om half twee 's nachts gebeld om mij te verwittigen dat ik de volgende zou zijn. Club én ik beseften dat het verhaal voorbij was. Alleen had het afscheid anders kunnen zijn, in plaats van dat geforceerde vertrek. Waarom hebben we elkaar niet uitgenodigd en eens vlakaf gezegd hoe het zat?”

Wat er precies gebeurd en gezegd is, zal nooit het daglicht zien. “Daar zijn afspraken over gemaakt. Een daarvan is dat we niet negatief over elkaar spreken. Maar als er toen een akkoord werd gevonden, was dat omdat beide partijen rechten hebben. Zet die rechten naast wat er zogezegd gebeurd zou zijn en dan zou ik geen rechten hebben gehad. Dat is belangrijk om te onthouden.”

Stijnen heeft de ambities om trainer te worden, maar dat zal niet bij Club Brugge zijn. “Ik ben ook zeker dat het huidige sterk duo, Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe, daar niet achter zat. Ik verwijt hen niets. Het sportief beleid zat toen bij Sven Vermant en Henk Mariman. Ach, wie mij kent, weet hoe het zit. Dat is wat telt. Er komt een dag dat ik aan tafel zal zitten met Mannaert en Verhaeghe. Niet in functie van een nieuw verblijf daar. Maar ooit wil ik dat we er toch nog eens over praten.”