Felle kritiek op Wouter Beke na onrustwekkende berichten uit rusthuizen: "Typisch voor hem, en dan rechtpraten wat krom is"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Volgens een onderzoek van de krant De Morgen was er een tekort aan zuurstoftoestellen in de woonzorgcentra. Wouter Beke ontkent.

"Sommige bewoners moesten na een uur van het apparaat gehaald worden, zodat iemand anders zuurstof kon krijgen. Terwijl die mensen zelf nog steeds zuurstof nodig hadden", zegt Stefan Walgraeve, Open Vld-schepen in Lokeren, in de krant.

Maar volgens de woordvoerder van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is er nooit een tekort geweest. Hij verwijst naar een bevraging die gedaan werd. Maar die zou volgens Zorgnet-Icuro, de grootste koepelvereniging van woonzorgcentra in Vlaanderen, pas gestart zijn toen de hoogste nood al voorbij was.

Tom De Meester van PVDA haalde op sociale media al uit naar Beke: "Hoe hij dat gaat uitleggen op de coronacommissie is mij een volslagen raadsel. Typische modus operandi van Wouter Beke: eerst de kop in het zand steken, de crisis laten ontsporen, dan achter de feiten aanhollen om ten slotte recht te praten wat krom is."