BYAR schrijft scherpe open brief aan Bart De Wever: “We want to break the wheel”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Belgium Youth Against Racism heeft een open brief geschreven aan Bart De Wever over blokvorming en racisme en hoe de huidige politieke verantwoordelijken ermee omgaan.

Ook hier wordt het boek 1984 van George Orwell aangehaald, tegen het establishment, vanuit een beweging die tegen het racisme is, maar met toch wat meer. “Wel de antiracismebeweging is net zoals de burgerrechtenbeweging van de jaren ’60, geen lieverdje. Het is een reactie op het systeem, op onderdrukking en repressie. Is het systeem, de onderdrukking en de repressie enkel gericht op mensen met een kleur of andere minderheden? Neen. Wel zijn zij de mensen die de repressie het eerste en het zwaarste voelen, zij liggen namelijk niet in dat grijze midden.”

En die generatie vindt dat er andere oplossingen moeten komen. “Wij pikken het niet meer, al die symbooldebatten, wij willen een betere wereld, want het is de onze en zoals elke nieuwe generatie die opstaat zijn wij de oude oplossingen beu. De generatie van nu. Deze generatie wilt de cirkels doorbreken, wij willen zélf meedoen en wij willen het écht doen, wij willen open, bewust en levendig zijn. “We want to break the wheel.” zoals het klonk in Game of Thrones, zo populair bij onze generatie. Het is tijd om het gesprek aan te gaan.”

De brief eindigt met een waarschuwing. “We zijn wakker geworden in een nieuwe wereld dankzij Corona, act like it. Ps: Ohja, voor we het vergeten: ‘Beste Overheid u hebt nog  15 dagen.’”

De volledige open brief kan je hier nalezen.