Lotte heeft een vakantiejob van 6.600 euro per maand en bedrijfswagen

door: BVDO
De 22-jarige Lotte De Visscher uit Alken wordt een maand lang CEO van Adecco Group als jobstudent.

Lotte De Visscher uit Alken mag in de augustus als masterstudent handelsingenieur zich één maand lang CEO van de Adecco Group noemen. En daar hoort naast een bedrijfswagen ook een loon van 6.600 euro bij. Niet slecht voor een jobstudent.

“Een paar maand geleden kwam ik de advertentie van “CEO For One Month” tegen, waarin stond dat je een maand lang CEO kon worden in de zomervakantie”, vertelt Lotte aan VRT Nieuws. “Ik heb me ingeschreven, maar vooral om te zien hoe ver ik zou geraken. Twee weken geleden kreeg ik een mail waarin stond dat ik tot de 20 beste behoorde. Vorige week zat ik plots bij de laatste vijf. Afgelopen vrijdag kreeg ik te horen dat ik een maand lang CEO mag zijn."

Toch zal ze niet alle touwtjes zomaar in handen krijgen. “Ik doe alles wat de echte CEO ook doet. Ik zit bij 95 procent van de vergaderingen, ook de vertrouwelijke. Ze hebben me beloofd dat het sowieso meer wordt dan een gewone kijkstage. In augustus ga ik weten hoe het is om CEO van een bedrijf te zijn."

Ook de vergoeding is die van een echte CEO. “Het gaat zeker om een mooi bedrag. Ik had wel gelezen dat ik betaald zou worden, maar ik had geen idee over hoeveel het ging. Dat geld is zeker ook niet de reden voor mijn sollicitatie. Het wordt een zeer leerrijke maand, en dat is mij veel meer waard.”